سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه حکیمی برای رهنمایی نیافت، هلاگ گشت . [امام زین العابدین علیه السلام]
همکلاسی ها
در طول سالیان اخیر مرورگرهاى وب گوناگونى به وجود آمده اند. اولین مرورگرى که به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت «موزائیک NCSA؛ بود. پس از آن، گروه برنامه نویسى موزائیک اولین مرورگر وب تجارى را با نام Net Scape Navigator به بازار فرستاد، که پس از مدتى تغییر نام یافت اما چندى بعد مجدداً نام آن به نت اسکیپ برگردانده شد. مرورگر نت اسکیپ در بین کاربران بیشترین محرومیت را داشت تا آنکه اینترنت اکسپلورر (IE) در سال1999با مزایاى روزافزون خود از آن پیشى گرفت. یک نسخه مرجع باز (open source) از نت اسکیپ با نام موزیلا (Mozilla) در سال 2002 مجدداً نظرها را به خود جلب کرد. از آن زمان موزیلا در مسیر پیشرفت قرار گرفته و به خصوص بر روى سیستم عامل هاى غیر ویندوز (شاید به خاطر ساختار مرجع باز آن) مورد استقبال قرار گرفته است. اما این دو مرورگر وب مشهور، همچون سایر فرآورده هاى تکنولوژیکى بر پایه اسلاف گمنام و بعضاً ناموفقى پى ریزى شده اند که شاید اکنون جز نامى از آنها باقى نمانده باشد. برخى از مهمترین آنها به شرح زیرند:
• World Wide Web
«تیم برنرزلى» اولین مرورگر را در اولین روز سال میلادى 1990بر روى یک کامپیوتر Next نوشت که تار جهان گستر (world wide web) نام گرفت. او در مارس سال بعد نسخه هایى از برنامه اش را در اختیار عموم قرار داد و پس از آن، انتشار این نرم افزار فزونى گرفت.
• Libwww
برنرزلى و یک دانشجو به نام جین فرانکوئیس گراف، نرم افزار تار جهان گستر را به نحوى ارتقا دادند تا فقط مخصوص محیط هاى Text نباشد و در تمام محیط هایى که با زبان برنامه نویسى C نوشته شده اند، قابل اجرا باشد. آنها این مرورگر را Lib www نامیدند. گراف بعداً اولین شرکت طراحى وب را تاسیس کرد.
• Line-mode
نیکولا پیلو، دانشجوى رشته ریاضیات که در CERN کارآموزى مى کرد، مرورگر وبى را طراحى کرد که در هر محیطى، حتى با تله تایپ (teletype) نیز کار مى کرد. در سال 1991 نیکولا پیلو و تیم برنرزلى، این مرورگر را براى طیف گسترده اى از کامپیوترها، از یونیکس گرفته تا داس مایکروسافت سازگار ساختند و بدین سان دسترسى به صفحات وب بیش از پیش براى عموم آسان تر شد.
• Erwise
گروهى از دانشجویان دانشگاه فنى هلسینکى، گردهم آمدند تا یک مرورگر وب را به عنوان پایان نامه خود بنویسند. از آنجا که نام دپارتمان آنها به اختصار «OTH» بود آنها به شوخى نام پروژه خود را erwise گذاشتند تا از ترکیب این دو other wise (در غیر این صورت) بوجود آید! نگارش نهایى در آوریل 1992 آماده شد و ویژگى هاى بارز متعددى داشت، اما پس از آن به حال خود رها شد و اعضاى تیم پس از اتمام دوره متفرق شدند.
• Viola www
در ماه مه 1992 یک دانشجوى دانشگاه برکلى به نام پى وى، دومین مرورگر را براى سیستم عامل Unix ارائه داد. این مرورگر که Viola www نام داشت، مزایاى برجسته اى داشت که از آن جمله توانایى نمایش تصاویر گرافیکى و دان لود نرم افزارها بود.
• Midas
در تابستان سال 1992 تونى جانسون سومین مرورگر را براى سیستم هاى یونیکس ابداع کرد. او میداس را به این خاطر نوشت تا به پخش اطلاعات حاصل از تحقیقات خود در رابطه با فیزیک در بین همکارانش کمک کند.
• Samba
رابرت کالیائو کار نگارش اولین مرورگر وب براى سیستم هاى مکینتاش را  آغاز کرد. حاصل کار Samba بود که توسط نیکولا پیلو بهبود یافته بود تا پایان 1992 آماده بهره بردارى شد.
• Mosaic
مارک اندرسون و اریک بیتا از NCSA نخستین نگارش موازئیک سازگار با یونیکس و ویندوز (هر ویندوزى) را در فوریه1993ارائه دادند. چند ماه بعد الکس تاتیک نگارش موزائیک  براى مکینتاش را هم ارائه داد. بدین سان موزائیک نخستین مرورگر وبى بود که براى کار بر روى سیستم ها و سیستم عامل هاى گوناگون پشتیبانى مى شد. موزائیک مقدمه اى بود براى پشتیبانى اصوات، ویدئوکلیپ، فرم ها، بوک مارک و فایل هاى تاریخ (history files) و بدین سان به سرعت تبدیل به محبوب ترین مرورگر وب  غیرتجارى شد.
در اوت ،1994 NCSA قوانین تجارى استفاده از موزائیک را به اجرا درآورد که متعاقب آن بسیارى از شرکت ها از جمله مایکروسافت (به خاطر استفاده از موزاییک در طراحى) IE به دردسر افتادند با این حال NCSA گسترش و بهبود موزائیک را در ژانویه 1997متوقف کرد.
• Arena
در سال 1993 دیوراجت در شعبه بریستول انگلیس شرکت هولت پاکارد، مرورگرى را به نام Arena ارائه داد که ویژگى هاى قدرتمندى براى جاى دهى جدول ها و تصاویر گرافیکى داشت.
• Lynxb
در دانشگاه کانزاس مرورگرى فرامتنى (hypertext (browser بر پایه وب نوشته شده بود که Lynx نام داشت و براى انتشار اطلاعات ریاضیاتى به کار مى رفت. دانشجویى به نام لومونتولى، رابطى براى اینترنت را به برنامه اضافه کرد و مرورگر وب Lynx2/0 را در مارس1993ارائه کرد. این مرورگر به سرعت براى پایانه هاى بدون گرافیک تبدیل به مرورگرى محبوب شد و تاکنون نیز باقى مانده است.
• Cello
تام بروس یکى از بنیانگذاران «موسسه اطلاعات حقوقى» دریافت که اکثر حقوقدانان از سیستم هاى مایکروسافت استفاده مى کنند و بنابراین مرورگر وبى را براى این پلت فورم طراحى کرد که سلو نام گرفت و در تابستان 1993 ارائه شد.
• Opera
در 1994 تیمى از پژوهشگران کمپانى ارتباطات تلنور در اسلوى نروژ، مرورگر اپرا را عرضه کردند، سال بعد دو تن از اعضاى همان گروه، تلنور را ترک کردند تا نرم افزار اپرا را پس از ارتقا و بهسازى به صورت تجارى روانه بازار کنند.
اپرا نسخه201نخستین بار در تابستان1996بر روى اینترنت در دسترس قرار گرفت.
• Internet in a box
در ژانویه 1994 محصولى که «اینترنت در یک بسته» نام گرفته بود به بازار آمد و چیزى نبود مگر مجموعه اى از نرم افزار هاى مورد نیاز و مفید براى مرورگرى وب. این محصول کاربران را از دان لود یا خرید نرم افزار هاى گوناگون براى کاربرى کامل بى نیاز مى کرد و به ویژه براى کاربران خانگى بسیار مناسب و مفید بود.
• Navipress
در فوریه 1994 شرکت ناوى سافت مرورگرى به نام ناوى پرس را براى کامپیوترهاى شخصى و مکینتاش ارائه کرد. بعد از نرم افزار world wide web این اولین مرورگرى بود که با یک ویرایشگر (editor) ادغام شده بود و بنابراین کاربر مى توانست همزمان با مرورگرى، محتویات صفحات را ویرایش کند. ناوى پرس بعداً تبدیل به Aolpress شد و هنوز نیز در دسترس است هر چند که از سال 1997 تغییرى نیافته است.
• Mozilla
در اکتبر سال 1994 نت اسکیپ اولین نگارش بتاى مرورگرش را با نام موزیلا b 96/0 بر روى اینترنت منتشر کرد. نیمه دسامبر، نسخه نهایى به نام موزیلا 0/1 به بازار آمد. نگارش مرجع باز مرورگر نت اسکیپ، در سال 2002 به احترام موزیلا، به این نام انتشار یافت.
• Internet Explorer
23 اوت 1995 مایکروسافت ویندوز 95 را به همراه مرورگر وبى که اینترنت اکسپلورر نام داشت، راهى بازار کرد. تا پاییز 1996این مرورگر توانست در بازار مربوطه تا رتبه سوم صعود کند و تا سال 1999با پشت سر گذاشتن نت اسکیپ به مقام نخست برسد.
علاوه بر اینها مرورگرهاى فراوانى در دهه 1990ارائه شدند که از شهرت و محبوبیت کمترى برخوردار بودند و دوامى نیافتند. اسامى برخى از آنها بدین قرار است:
Active worlds - NetAttache- Air_Mosic - NET COM plete- Amiya Netcruiser -EI*Net -Mac web -IWENG -WWWC - Hot Java - Get Right - Planet Web.

 

برگرفته از: http://www.khatereh.net

 

برگرفته از:http://www.khatereh.net



دانشجوی کامپیوتر ::: شنبه 87/7/20::: ساعت 11:36 عصر


>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 12

بازدید دیروز: 10 کل بازدید :41198

>> درباره خودم <<

>>آرشیو شده ها<<

>>لوگوی وبلاگ من<<
همکلاسی ها

>>اشتراک در خبرنامه<<
 

>>طراح قالب<<